Ommekaar Zottegem verkoopt tweedehandsartikelen om sociale projecten te kunnen steunen.

Werking

Tweedehandswinkel Ommekaar

Tijdens de openingsuren van de winkel kan men kledij en kwalitatief bruikbare goederen gratis afgeven.

We aanvaarden: textiel (kledij, stoffen, gordijnen, handdoeken), huisraad (glas, servies, bestek, potten en pannen), speelgoed en babyartikelen, boeken, lp's, cd's, klein elektro, verlichting (staande lampen, lusters), meubelen (tafels, stoelen, bedden – kunnen gratis worden opgehaald).

We aanvaarden geen vervuilde of beschadigde voorwerpen: textiel (vuile gordijnen, kussens, matrassen), huisraad (gebarsten borden, glazen, verroeste kookpotten). Evenmin aanvaarden we: groot elektro, vuile frituurketels, elektrische dekens of voetverwarmers, koelkasten, wasmachines, fornuizen, bouwmaterialen.

Alles wordt door onze vrijwilligers heel streng nagekeken en gesorteerd. Pas na die controle en selectie kunnen de kwalitatieve tweedehandsgoederen tegen democratische prijzen verkocht worden. Op die manier kan men tegen zeer lage prijzen kledij, meubelen of huisraad kopen. Meer en meer ervaren we de keuze voor duurzaamheid: ook wie zich nieuwe kledij of huisraad kan veroorloven, kiest vaak voor deze vorm van herbruikbaarheid.Openingsuren van de winkel in de L. De Metsstraat 19 in Zottegem

Tijdelijk is de winkel enkel open op

dinsdag 9u00-12u00 en 14u00 – 17u30

woensdag 14u00 – 17u30

donderdag 9u00-12u00 en 14u00 – 17u30

vrijdag 14u00 – 17u30

Gesloten op maandag en zaterdag en op zon- en feestdagen


Tijdens de openingsuren is de winkel ook telefonisch bereikbaar op het nummer: 0498 26 70 14.Bij de verkoop maken de vrijwilligers ook tijd voor een gesprek met klanten die er nood aan hebben

Wij werken ook samen met rust- en verzorgingstehuizen door regelmatig boeken te schenken. Kledij die niet verkocht wordt of een té grote stock schenken we aan Wereldmissiehulp.

Met de winst van de verkoop steunt Ommekaar sociale projecten die erop gericht zijn om de zelfredzaamheid van de kansarmen te vergroten. Door maximaal goederen te recycleren, dragen we ook een steentje bij tot de zorg voor het milieu.


Een verhaal van engagement, enthousiasme en solidariteit

En zo is de cirkel van de solidariteit rond. Veel mensen schenken de tweedehandsproducten. Veel vrijwilligers schenken op een enthousiaste manier een deel van hun tijd om de goederen te sorteren, te reinigen, te verkopen. Door de verkoop van die goederen worden, hetzij rechtstreeks hetzij via sociale projecten, de minderbedeelden en kansarmen geholpen. Solidariteit bouwt aan een leefbare wereld en schept nieuw leven!!!


Historiek

Ontdek hoe Ommekaar gestart is en hoe het uitgegroeid is tot de organisatie die het vandaag is, met een enthousiast team en met talloze schenkers van nette en herbruikbare tweedehandsartikelen.
 


Team

Dankzij de enthousiaste vrijwilligers blijft Ommekaar bestaan.

Bestuur

Voorzitter: EH Deken Emmanuel Vidts
Dagelijks bestuur: Viviane Van De Velde bijgestaan door Marleen Rokegem en Lieve Walraevens


Praktische info:

vzw Welzijnswerk Ommekaar & Lichtpunt
Ondernemingsnummer: BE0432.626.037
Administratieve zetel: Zavel 15, 9620 Zottegem
Vestigingsadres: Laurens de Metsstraat 19, 9620 Zottegem


Neem contact op


Vrijwilligers


Wil jij het Ommekaar-team versterken?

Wij kunnen jouw hulp gebruiken!

Word vrijwilliger

 

What do you want to do ?

New mail